Az IpDns egy ingyenes dinamikus host és redirekt szolgáltatás, magáncélú felhasználáshoz igyekszünk betölteni az űrt amit a dyndns.org ingyenes szolgáltatásának megszűnése hagyott maga után.

 

A Szélessáv Alapítvány erőforrásai és lobby ereje nem teszik lehetővé, hogy a "gyári" router szoftverekbe is bekerüljön ez a szolgáltatás, ezért hozzáértőknek ajánljuk az OpenWrt router szoftverre való átállást (vagy más hasonló szabadon konfigurálható linux alapú platformot), a kevésbé járatosoknak a böngésző programon keresztüli automatikus frissítéssel való használatot javasoljuk.

 

Az alábbi néhány bekezdésben bemutatjuk az ipdns.hu alatt létrehozható dinamikus host használatát, aki saját domainnal szeretné használni az a IpDomain menüpontot keresse fel.

 

Regisztráció és belépés.

 

IpDns használata
Alapfogalmak (domain, host, IP, dns)
Hogy működik, mire való az IpDns
IpDns regisztráció
Host létrehozása, szerkesztése
Dinamikus DNS szerviz telepítése OpenWrt-re

Az IpDns "host" szolgáltatás OpenWrt-vel való használatához az érvényes regisztráción majd az ott létrehozott "host" néven kívül a dinamikus DNS kezelésére alkalmas alkalmazásra is szükség van, amit az alap OpenWrt nem tartalmaz.

Az alábbi módosított OpenWrt disztribúció tartalmazza ez a szolgáltatást, ha ezt használja vagy már megelőzően telepítette a szolgáltatást, akkor természetesen nincs ez ügyben teendője. http://logout.hu/blog/vargalex/index.html

A dinamikus DNS szolgáltatás telepítését a következők szerint ajánljuk elvégezni:

1. A webes adminisztrátori felületre való belépés után a System / Software menüpontnál az "Update package lists" linkre kattintva frissítsük a telepíthető szoftverek listáját.

2. A frissített listából telepítendő a  ddns-scripts  és a luci-app-ddns csomag.

wrt_ddns1.jpg

3. A csomagok telepítése és a router újraindítását követően a webes adminisztrátori felületen a Service menüpont alatt a Dynamic DNS menüpont alatt beállítható az IpDns szolgáltatás, lásd következő pont ...

 


Kérdés:
 
   
IpDns beállítás OpenWrt-ben
Frissítés böngészővel
Frissítés URL meghívásával