Az IpDomain szolgáltatás egyedülálló módon teljes körű felügyeletet ad a domain névhez tartozó névszerver szolgáltatáshoz, dinamikus host használatának lehetőségével. Egyszerűen használható felületen keresztül bármilyen rekordot létrehozhatunk, megváltoztathatunk valós időben, szükség esetén egy email cím megadásával limitált időszakra "meghívhatunk" külsős szakértői segítséget (barát, ismerős) aki teljes körű hozzáféréssel ezen időszakon vagy a meghatalmazás visszavonásáig végrehajthatja a szükséges beállításokat.

 

IpDomain használata
Alapfogalmak (domain, host, IP, dns)
Hogy működik, mire való az IpDomain
IpDomain regisztráció
Dinamikus DNS szervíz telepítése OpenWrt-re

Az IpDomain "host" szolgáltatás OpenWrt-vel való használatához az érvényes regisztráción majd az ott létrehozott "host" néven kivül a dinamikus DNS kezelésére alkalmas alkalmazásra is szükség van, amit az alap OpenWrt nem tartalmaz.

Az általunk publikált módosított OpenWrt disztribúció tartalmazza ez a szolgáltatást, ha ezt használja vagy már megelőzően telepítette a szolgáltatást akkor természetesen nincs ez ügyben teendője.

A dinamikus DNS szolgáltatás telepítését a következők szerint ajánljuk elvégezni:

1. A webes adminisztrátori felületre való belépés után a System / Software menüpontnál az "Update package lists" linkre kattintva frissítsük a telepíthető szoftverek listáját.

2. A frissített listából telepítendő a  ddns-scripts  és a luci-app-ddns csomag.

3. A csomagok telepítése és a router újraindítását követően a webes adminisztrátori felületen a Service menüpont alatt a Dynamic DNS menüpont alatt beállítható az IpDns szolgáltatás, lásd következő pont ...

 


Kérdés:
 
   
IpDomain beállítás OpenWrt-ben
Frissítés böngészővel